Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Παρίσι: Ο Ρολάντο Βιγιαζόν σκηνοθετεί την «Υπνοβάτιδα» του Μπελίνι
[Euronews]: Παρίσι: Ο Ρολάντο Βιγιαζόν σκηνοθετεί την «Υπνοβάτιδα» του Μπελίνι

[Euronews]: Παρίσι: Ο Ρολάντο Βιγιαζόν σκηνοθετεί την «Υπνοβάτιδα» του Μπελίνι

Η Πρίτι Γιέντε υποδύεται την Αμίνα, την κεντρική ηρωίδα του Βιντσέντζο Μπελίνι, στην «Υπνοβάτιδα». Μια νέα παραγωγή παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο θέατρο Champs Elysees , στο Παρίσι. Σκηνοθετεί ο Ρολάντο Βιγιαζόν: «Την εποχή που συνέθετε ο Μπελίνι την όπερα, η ιδέα της υπνοβασίας ήταν κάτι καινούργιο και συναρπαστικό. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε με την υπνοβασία είναι ο κόσμος του υποσυνείδητου, το ξύπνημά του. Ένας χαοτικός, ελεύθερος, χαρούμενος και επικίνδυνος επίσης κόσμος. Όταν είναι σε κατάσταση υπνοβασίας, είναι πραγματικά ελεύθερη».

Η διάσημη σοπράνο αναφέρει: «Μου αρέσει η φλόγα της, η ειλικρίνειά της. Είναι κάτι που με εμπνέει. Χαρακτήρες όπως η Αμίνα είναι μια υπενθύμιση πώς εμείς οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί για να είμαστε ελεύθεροι, να αγαπάμε και να πετάμε. Εάν δείτε την ιστορία της, θα καταλάβετε ότι είναι πολύ δύσκολο για μια κοινωνία να δεχτεί την αγνότητα, την καλοσύνη, άτομα με ελευθερία σκέψης».

Η όπερα έκανε πρεμιέρα το 1831. Είναι η ιστορία της χωριατοπούλας Αμίνα και του αγαπημένου της Ελβίνο σε ένα χωριό στις Άλπεις. Η υπνοβασία της θα προκαλέσει σκάνδαλο. Η διασκευή του Ρολάντο Βιγιαζόν τοποθετεί τη δράση σε ένα πολύ αυστηρό κοινωνικό πλαίσιο: «Δημιουργήσαμε μια κοινότητα που έχει πολύ αυστηρούς κανόνες. Η προσέγγισή μας είναι μινιμαλιστική. Έχουμε ένα περίκλειστο χωριό, που ορίζεται από αυτούς τους τοίχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!