Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Παρίσι: Το Κέντρο Πομπιντού θα κλείσει για τέσσερα χρόνια λόγω ανακαίνισης
[Euronews]: Παρίσι: Το Κέντρο Πομπιντού θα κλείσει για τέσσερα χρόνια λόγω ανακαίνισης

[Euronews]: Παρίσι: Το Κέντρο Πομπιντού θα κλείσει για τέσσερα χρόνια λόγω ανακαίνισης

Το Κέντρο Πομπιντού, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα του Παρισιού θα κλείσει για τέσσερα χρόνια. Η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας δήλωσε ότι θα κλείσει το 2023 προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης. Η Ροσελίν Μπασελό σημείωσε πως υπήρχαν δύο επιλογές. Η ανακαίνιση θα μπορούσε να γίνει με το κέντρο ανοιχτό, όμως θα διαρκούσε πολύ περισσότερο και θα κόστιζε πιο ακριβά. Γι’ αυτό τελικά επελέγη το κλείσιμο του πολιτιστικού κέντρου.

Το Πομπιντού σχεδιάστηκε από τους διάσημους αρχιτέκτονες Ρέντσο Πιάνο και Ρίτσαρντ Ρότζερς καιεγκαινιάστηκε το 1977. Εξωτερικά δεσπόζουν ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου και οι διαφανείς ή έγχρωμοι σωλήνες που το περιβάλλουν. Οι αγωγοί αέρος είναι μπλε, οι σωλήνες νερού πράσινοι, οι γραμμές ηλεκτρισμού κίτρινες και κόκκινοι οι ανελκυστήρες. Η βιβλιοθήκη του Κέντρου φιλοξενείται στους τρεις πρώτους ορόφους του κτιρίου, ενώ το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης καταλαμβάνει τον τέταρτο και πέμπτο όροφο.

Το τολμηρό αυτό έργο συνάντησε έντονες αντιδράσεις την δεκαετία του 1970. Οι δύο αρχιτέκτονες δέχθηκαν ακόμη και μηνύσεις από οργισμένους κατοίκους του Παρισιού. Όμως με το πέρασμα του χρόνου, έγινε ένα από τα αγαπημένα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός.

Το 2019 περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το κέντρο Πομπιντού. Όπως όλοι οι πολιτιστικοί χώροι στο Παρίσι, το Κέντρο Πομπιντού έκλεισε την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου τον περασμένο χρόνο, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, άνοιξε και παραμένει και πάλι κλειστό από τα τέλη Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!