Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Παρίσι: Έρημη πόλη – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας
[Euronews]: Παρίσι: Έρημη πόλη – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

[Euronews]: Παρίσι: Έρημη πόλη – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Άδειοι δρόμοι και παντού αστυνομικοί. Αυτή είναι η εικόνα στο Παρίσι και σε οκτώ ακόμη μεγάλες πόλεις μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί,

Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας προχωρούν σε ελέγχους και επιβάλουν πρόστιμο 135 ευρώ σε όποιον δεν έχει ειδική άδεια. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων είναι οργισμένοι αφού είναι υποχρεωμένοι να κλείνουν νωρίς τα καταστήματά τους και πολλοί φοβούνται πως θα υπάρξουν απολύσεις. Μέχρι στιγμής, οι πολίτες εφαρμόζουν τα νέο μέτρο .

Παρίσι, έρημη πόληLewis Joly/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

«Είναι σαφές ότι οι Παριζιάνοι σέβονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί και καταλαβαίνουν πως είναι για το καλό τους. Αυτή την στιγμή, κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Ίσως δείτε κάποιον διανομέα φαγητού, όμως μέχρι εκεί. Είμαι αισιόδοξος. Τα μέτρα μοιάζουν με την καραντίνα που ζήσαμε. Οι πολίτες δείχνουν ωριμότητα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά» υποστηρίζει ο Πάτρικ Κάρον, αστυνομικός επίτροπος Παρισιού.

Μετρό και τρένα συνεχίζουν να λειτουργούν για να μεταφέρουν όσους πρέπει να μετακινηθούν, είτε για επαγγελματικούς είτε για ιατρικούς λόγους. Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών απαγορεύονται από τις 10 το βράδυ, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!