Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Παρασκευή για την κλιματική κρίση
[Euronews]: Παρασκευή για την κλιματική κρίση

[Euronews]: Παρασκευή για την κλιματική κρίση

Το παρών σε κινητοποίηση έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας έδωσε την Παρασκευή η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, οι νεαροί διαδηλωτές υπενθύμισαν πως η κλιματική κρίση παραμένει και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση ως κρίση. Είναι τόσο απλό. Η κλιματική κρίση δεν έχει ούτε μια φορά αντιμετωπιστεί ως κρίση, και αν δεν αρχίσουμε να το κάνουμε, δεν θα μπορέσουμε να την -τρόπος του λέγειν- επιλύσουμε», δήλωσε η Τούνμπεργκ.

Στην προσπάθεια να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμά της, η Νορβηγία προχωρά με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα, με την ονομασία Longship και κόστος άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Ξέρουμε από κάθε νέο πρότζεκτ που γίνεται ότι μειώνεται το κόστος. Και κάποιος πρέπει να ξεκινήσει, οπότε ξεκινάμε εμείς. Το κάνουμε γιατί θέλουμε η τεχνολογία αυτή να αναπτυχθεί, ώστε περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερες χώρες, περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο μέλλον», είπε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ.

Εξαιτίας της πανδημίας, κάποιες από τις δραστηριότητες του κινήματος νέων «Παρασκευές για το Μέλλον», έμπνευση για το οποίο αποτέλεσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ, έχουν γίνει διαδικτυακές.

Χιλιάδες διαδηλωτές όμως τήρησαν το ραντεβού σε πόλεις της Γερμανίας και σε δεκάδες άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!