Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Παραμένει ως «ύποπτος φυγής» ο Ναβάλνι λέει ρωσικό δικαστήριο
[Euronews]: Παραμένει ως «ύποπτος φυγής» ο Ναβάλνι λέει ρωσικό δικαστήριο

[Euronews]: Παραμένει ως «ύποπτος φυγής» ο Ναβάλνι λέει ρωσικό δικαστήριο

Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την αγωγή που είχε καταθέσει ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατά της διοίκησης της φυλακής, ζητώντας να αρθεί ο χαρακτηρισμός ότι είναι «ύποπτος φυγής», ανακοίνωσε το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς του οποίου ηγείται με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση για να τον σηκώνουν κάθε ώρα κατά την διάρκεια της νύχτας για να ελέγξουν την παρουσία του, πρακτική που χαρακτήρισε παράλογη και μη νόμιμη καθώς ισχυρίσθηκε ότι παραβιάζει το δικαίωμα του για να έναν συνεχή ύπνο. Ωστόσο το δικαστήριο Πετούσινσκι στην περιοχή Βλαντιμιρόφσκαγια, απορρίπτοντας την αγωγή του Ναβάλνι, ισχυρίστηκε ότι το σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-2 στο οποίο κρατείτο αρχικά ο Ναβάλνι δεν παραβίασε τα δικαιώματα του για έναν αδιάλειπτο οκτάωρο ύπνο.

Ο δικηγόρος του Ναβάλνι Βαντίμ Κόμπζεφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του θα ασκήσει έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης.

Ο Ναβάλνι βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιανουάριο, οπότε και συνελήφθη μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύθηκε για πέντε μήνες, έπειτα από δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα. Ο 44χρονος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής κατηγορεί για την απόπειρα εναντίον του το Κρεμλίνο, το οποίο όμως αρνείται κάθε ανάμιξη.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαφορετική φυλακή, η οποία διαθέτει νοσοκομείο και στην οποία είχε μεταφερθεί μετά την απεργία πείνας που είχε κάνει διαμαρτυρόμενος ότι δεν έχει επαρκή ιατρική περίθαλψη και δεν του επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, αλλά περιμένει ότι σύντομα θα τον μεταφέρουν και πάλι στην αρχική φυλακή, όπου τον ξυπνούσαν διαρκώς κατά την διάρκεια της νύχτας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!