Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Πάπας επικρίνει τον διαχωρισμό των ατομικών δικαιωμάτων από το κοινό καλό
[Euronews]: Ο Πάπας επικρίνει τον διαχωρισμό των ατομικών δικαιωμάτων από το κοινό καλό

[Euronews]: Ο Πάπας επικρίνει τον διαχωρισμό των ατομικών δικαιωμάτων από το κοινό καλό

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα τη διαφωνία του με την υπερβολική επικέντρωση στα ατομικά δικαιώματα και τους πολέμους πολιτισμών εις βάρος του κοινού καλού, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Σλοβακία εν μέσω αυξανόμενου εθνικισμού και αντιμεταναστευτικού αισθήματος σε όλη την ανατολική Ευρώπη.

Ο 84χρονος Φραγκίσκος πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι μετά τη χειρουργική επέμβαση στο έντερο στην οποία υποβλήθηκε τον Ιούλιο και φάνηκε να είναι σε καλή φόρμα. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σήμερα πώς νιώθει αστειεύτηκε: «Ακόμη ζωντανός».

Στην πρώτη επίσκεψη πάπα στη Σλοβακία από το 2003, ο Φραγκίσκος επανήλθε σε ένα θέμα που είχε προσεγγίσει σε μια στάση που έκανε χθες, Κυριακή στην Ουγγαρία για το πώς οι χώρες πρέπει να αποφύγουν και εγωιστική, αμυντική νοοτροπία, καθώς ανέτρεξε στο κομμουνιστικό παρελθόν της περιοχής.

«Σε αυτά τα εδάφη, μέχρι μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, ένα σύστημα ενιαίας σκέψης (κομμουνισμός) κατέπνιξε την ελευθερία. Σήμερα ένα άλλο σύστημα ενιαίας σκέψης αδειάζει την ελευθερία από το νόημά της, περιορίζοντας την πρόοδο στο κέρδος και τα δικαιώματα μόνο στις ατομικές ανάγκες», είπε ο Φραγκίσκος.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα, άλλους αξιωματούχους και διπλωμάτες στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, ο πάπας προσέθεσε: «Η αδελφοσύνη είναι απαραίτητη για την όλο και πιο πιεστική διαδικασία της (ευρωπαϊκής) ολοκλήρωσης».

Η Σλοβακία, πρώην μέλος της Τσεχοσλοβακίας, εξασφάλισε την ανεξαρτησία της από την Πράγα το 1993.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!