Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Λα Πάλμα: Η καταστροφική πορεία της λάβας
[Euronews]: Λα Πάλμα: Η καταστροφική πορεία της λάβας

[Euronews]: Λα Πάλμα: Η καταστροφική πορεία της λάβας

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στα Κανάρια νησιά συνεχίζει να βρυχάται, με την καυτή λάβα να προχωρά προς της θάλασσα στο νησί της Λα Πάλμα, καίγοντας τα πάντα στο διάβα της. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, έχει μειωθεί η ταχύτητά της, και πλέον κινείται περίπου 120 μέτρα την ώρα.

Η μικρή πόλη της Τοντόκε, που έχει εκκενωθεί ολοκληρωτικά, είναι το τελευταίο θύμα της λάβας. Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να παρακολουθούν την καταστροφική της πορεία.

«Υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι αυτό είναι ένα θέαμα, αλλά δεν είναι έτσι. Πολλοί άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους. Νιώθω τυχερός γιατί δεν έχασα το δικό μου, καθώς είναι αρκετά μακριά. Όμως πολύς κόσμος νομίζει ότι όλο αυτό είναι κάτι αστείο αλλά θα έπρεπε όλοι να σκεφτόμαστε αυτούς που επλήγησαν» λέει ένας κάτοικος.

Πάνω από 180 σπίτια έχουν καταστραφεί ενώ 6.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως οι ζημιές έχουν ξεπεράσει σε κόστος τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αρχές καλούνται παράλληλα να αντιμετωπίσουν τις περιβαλλοντικές συνέπειες της έκρηξης του ηφαιστείου. Με τους ανέμους να μεταφέρουν παντού τη στάχτη και τα τοξικά αέρια, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την υγεία των κατοίκων στην Λα Πάλμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!