Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πακιστάν: Εκτοπισμένοι Αφγανοί ζητούν βοήθεια και άσυλο
[Euronews]: Πακιστάν: Εκτοπισμένοι Αφγανοί ζητούν βοήθεια και άσυλο

[Euronews]: Πακιστάν: Εκτοπισμένοι Αφγανοί ζητούν βοήθεια και άσυλο

«Έλαβα ένα γράμμα από τους Ταλιμπάν που έγραφε ότι αν δεν αφήσω τη δουλειά μου θα μου κόψουν το κεφάλι από το σώμα μου».

Ένας κάτοικος της Καμπούλ εξηγεί στο Euronews πόσο κινδυνεύει η ζωή του όσο παραμένει στο Αφγανιστάν, το οποίο ελέγχουν οι Ταλιμπάν.

Δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του, καθώς δούλευε για λογαριασμό των Αμερικανών.

Ο ίδιος κάτοικος της Καμπούλ λέει: «Ο φόβος των Αφγανών είναι αν οι Ταλιμπάν θα σεβαστούν την ελευθερία του λαού. Και αν οι Ταλιμπάν θα απελευθερώσουν ανθρώπους για να εκπληρώσουν τις κύριες φιλοδοξίες τους, αυτό είναι το κύριο ερώτημα».

Ο Μπασίτ και η Ράμπια από το Αφγανιστάν αποφάσισαν να μην περιμένουν.

Ο Μπασίτ, αιτών άσυλο, σημειώνει: «Δούλευα στην επαρχία Γκάζνι ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Όταν η τοπική κυβέρνηση κατέρρευσε και οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τη χώρα, αγχώθηκα πολύ για τη γυναίκα μου επειδή είναι σχεδόν στο τέλος της εγκυμοσύνης της. Για την ιατρική φροντίδα της είχα μόνο 10.000 Αφγάνι μαζί μου. Τότε πήγα στον Κυβερνήτη της επαρχίας Γκάζνι για να ζητήσω μια επιστολή για να αποδεσμεύσω τον μισθό μου. Πήγα την επιστολή στους Ταλιμπάν αλλά αντί να αποδεσμεύσουν τον μισθό μου, με προειδοποίησαν ότι αν ξαναπήγαινα σε αυτούς, θα με σκότωναν».

Ο Μπασίτ μάζεψε τα λίγα πράγματα που μπορούσε να μεταφέρει και ξεκίνησαν ένα επικίνδυνο ταξίδι, διασχίζοντας τα σύνορα με το Πακιστάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!