Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Πακιστάν: Ανησυχία για τους εκτοπισμένους Αφγανούς
[Euronews]: Πακιστάν: Ανησυχία για τους εκτοπισμένους Αφγανούς

[Euronews]: Πακιστάν: Ανησυχία για τους εκτοπισμένους Αφγανούς

Ο Μοχάμεντ Αμίν έχει μόλις φθάσει στο Πακιστάν, έχοντας φύγει από το Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν πρώτα την πόλη του, τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πριν εδραιώσουν την κυριαρχία τους, καταλαμβάνοντας την πρωτεύουσα Καμπούλ.

«Όταν οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ, ο κόσμος φοβόταν και έτρεξε στο αεροδρόμιο. Έβλεα από απόσταση. Η κατάσταση ήταν χαοτική. Ο κόσμος ήταν σε κατάσταση πανικού. Πίστευαν ότι θα μπορούσε να τους συμβεί το οτιδήποτε. Όλοι προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο, σκαρφάλωναν ακόμη και στα φτερά των αεροσκαφών. Πολλοί έπεσαν από εκεί. Υπήρχε πάρα πολύς φόβος», αναφέρει ο Μοχάμεντ.

Κατά τον Μοχάμεντ, δεν είχαν άλλη επιλογή, παρά να φύγουν διά ξηράς κι ότι πολλοί άλλοι θα κάνουν το ίδιο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώσουν τις από αέρος εκκενώσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ. Όμως ο αυξανόμενος αριθμός των εκτοπισμένων Αφγανών αναμένεται να ενισχύσει τις εντάσεις αρχικά στην περιοχή και εν συνεχεία σε έναν πολύ ευρύτερο κύκλο.

Προς το παρόν τουλάχιστον δεν καταγράφεται μια προσφυγική κρίση σε μαζική κλίμακα. Το Πακιστάν, παρ’ όλα αυτά, προειδοποιεί ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει μια χώρα που ήδη επωμίζεται πολλά σε δεκαετίες σύρραξης στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πακιστάν λέει πως, εκτός του Αφγανιστάν, κανείς δεν έχει υποφέρει περισσότερο από αυτούς τους πολέμους πέραν τη χώρας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!