Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ουρουγουάη -Covid-19: Από χώρα υπόδειγμα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή
[Euronews]: Ουρουγουάη -Covid-19: Από χώρα υπόδειγμα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή

[Euronews]: Ουρουγουάη -Covid-19: Από χώρα υπόδειγμα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή

Η Ουρουγουάη, για μήνες υπόδειγμα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σπάει ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων: τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους στον πλανήτη.

Τη Δευτέρα η χώρα των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε ρεκόρ 71 θανάτων ασθενών με την COVID-19 σε 24 ώρες, κατά τις κυβερνητικές στατιστικές.

Αφότου εκδηλώθηκε η ασθένεια στην επικράτειά της, όταν επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2 τον Μάρτιο του 2020, έχουν καταγραφεί 1.533 θάνατοι· το 90% από αυτούς από τον Ιανουάριο, το ένα τρίτο από την 1η Απριλίου.

Κατά υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκαν στους επίσημους αριθμούς, στη διάρκεια των τελευταίων 14 ημερών η Ουρουγουάη κατέγραψε 1.370 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους· πρόκειται για τον υψηλότερο δείκτη στον κόσμο την περίοδο υπό εξέταση.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι παρόν στη χώρα το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία, το P1. Η Ουρουγουάη γειτονεύει με τον λατινοαμερικανικό γίγαντα όπου η πανδημία είναι εδώ κι εβδομάδες εκτός ελέγχου.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Λουίς Λακάγιε Που ουδέποτε επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας ή αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παρά τις εκκλήσεις ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας και της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Λουίς Λακάγιε ΠουMatilde Campodonico/2021 The Associated Press. All rights reserved

Ο αρχηγός του κράτους επέμεινε πρόσφατα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!