Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ουγγαρία: Όλα έτοιμα για την υποδοχή του Ποντίφικα στη Βουδαπέστη
[Euronews]: Ουγγαρία: Όλα έτοιμα για την υποδοχή του Ποντίφικα στη Βουδαπέστη

[Euronews]: Ουγγαρία: Όλα έτοιμα για την υποδοχή του Ποντίφικα στη Βουδαπέστη

Έτοιμη η σκηνή στην πλατεία Ηρώων της Βουδαπέστης, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο. Χιλιάδες αστυνομικοί είναι επί ποδός για να εξασφαλίσουν ότι η λειτουργία των Ευχαριστιών θα κυλήσει χωρίς απρόοπτα.

«Ξεκινήσαμε δουλειά από τις 23 Αυγούστου κι αν τους υπολογίσουμε όλους, ακόμη κι εκείνους που μετεφέρουν τον εξοπλισμό της λειτουργίας, τους οδηγούς, τους μεταφορείς, τους φύλακες, το προσωπικό, θα λέγαμε πως γι’ αυτό το γεγονός εργάζονται περίπου 20.000 άτομα», λέει στο euronews η συντονίστρια της εκδήλωσης Νόρα Τεγκλάσι.

Η πλατεία Ηρώων επελέγη για συγκεκριμένο λόγο. Στο ίδιο σημείο ήταν που ο καρδινάλιος Πατσέλι, πιο γνωστός πλέον ως Πάπας Πίος ο 12ος, μίλησε κατά τη λειτουργία του 1938. Παρά τη βροχή, υπολογίζεται ότι τότε παρευρέθησαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Για την Κυριακή, πάντως, προβλέπεται ηλιόλουστος καιρός. Οι διοργανωτές θα προσφέρουν νερό στους παρευρισκόμενους, όμως ζήτησαν ο καθένας να φέρει και τις δικές του προμήθειες.

Οι εθελοντές θα ανοίξουν τα θεωρεία θα ανοίξουν στις 6 το πρωί της Κυριακής. Ο Ποντίφικας αναμένεται να λειτουγήσει στις 11:30. Ο χώρος μπορεί να χωρέσει σχεδόν 100.000 ανθρώπους. Μόνο η χορωδία θα περιλαμβάνει 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με την Τεγκλάσι, «οι ψαλμωδοί θα καθίσουν από το κατώτερο διάζωμα μέχρι το ψηλότερο που είναι το ογδοηκοστό. Η οργάνωση ξεκίνησε πριν την πανδημία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!