Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ουγγαρία: Διχάζει η «Εθνική Διαβούλευση» του Όρμπαν
[Euronews]: Ουγγαρία: Διχάζει η «Εθνική Διαβούλευση» του Όρμπαν

[Euronews]: Ουγγαρία: Διχάζει η «Εθνική Διαβούλευση» του Όρμπαν

Οι φόρμες για τη νέα Εθνική Διαβούλευση που ξεκινά στην Ουγγαρία άρχισαν να φτάνουν στα γραμματοκιβώτια των πολιτών.

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν ζητά τη γνώμη των ψηφοφόρων για θέματα όπως η μετανάστευση και ο πρόσφατος ομοφοβικός νόμος. Δέχεται όμως έντονη και ευρεία κριτική, καθώς οι ερωτήσεις έχουν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη διατύπωση. Για παράδειγμα, μια ξεκινά με τη φράση: «Μετά την πανδημία, ο Τζορτζ Σόρος θα επιτεθεί και πάλι στην Ουγγαρία».

«Η πιο κοινή μέθοδος τέτοιων διαβουλεύσεων είναι οι ερωτήσεις να ξεκινούν με μια δήλωση που ο συμμετέχων πρέπει να αποδεχθεί ως γεγονός, για να τη σχολιάσει και να καθορίσει τη στάση του απέναντί της», εξήγησε στο euronews ο επιφανής δημοσκόπος Εντρέ Χαν.

Το επίμαχο ερωτηματολόγιο διχάζει ήδη τους πολίτες.

«Σίγουρα δεν θα το απαντήσω διότι πιστεύω ότι είναι κυβερνητική προπαγάνδα, την οποία δεν θέλω να στηρίξω με κανένα τρόπο, ούτε με το να δώσω απάντηση», είπε μια νεαρή κάτοικος της Βουδαπέστης.

«Αν κάποιος, και ειδικά η εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, μου θέτει ερωτήματα με τη μορφή διαβούλευσης, φυσικά και θα απαντήσω και θα εκφράσω τη γνώμη μου, που είναι απολύτως θετική», δήλωσε από την πλευρά του ένας 60χρονος ψηφοφόρος.

«Κάνουν ερωτήσεις με προφανείς απαντήσεις. Θέλετε 100.000 φιορίνια, κύριε; Τι απαντάς λοιπόν σε αυτό;» σχολίασε άλλος πολίτης.

Ο πολιτικός αναλυτής Ρόμπερτ Λάζλο θεωρεί ότι, όσο η πανδημία υποχωρεί, το κυβερνών κόμμα Φιντές θα επιχειρεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα στα ζητήματα που το ενδιαφέρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!