Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οργή στην Πολωνία για την σχεδόν ολική απαγόρευση των αμβλώσεων
[Euronews]: Οργή στην Πολωνία για την σχεδόν ολική απαγόρευση των αμβλώσεων

[Euronews]: Οργή στην Πολωνία για την σχεδόν ολική απαγόρευση των αμβλώσεων

Χιλιάδες άνδρες και γυναίκες κατέκλυσαν τους δρόμους σε διάφορες πόλεις της Πολωνίας, αψηφώντας την πανδημία του νέου κορονοϊού, για να διαμαρτυρηθούν για την σχεδόν πλήρη απαγόρευση της άμβλωσης στη χώρα.

Μία ημέρα πριν, το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε την τεχνητή διακοπή της κύησης σε περίπτωση σοβαρής δυσπλασίας του εμβρύου.

«Δεν προστατεύουν κανενός τη ζωή. Προστατεύουν την εξουσια τους. Εμείς προστατεύουμε τη ζωή μας, προστατεύουμε τη ζωή των κοριτσιών μας και των γιων μας γιατί έχουν όλη επιλογή», λέει μία μητέρα.

«Είναι σκάνδαλο τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη να πρέπει να παλεύουμε για τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είμαστε πια στον Μεσαίωνα και οι Πολωνές θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιωμάτα με όλες τις άλλες Ευρωπαίες», τονίζει ένας διαδηλωτής.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία, κατήγγειλε μια «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε, για «πολιτική φαυλότητα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!