Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Online φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου
[Euronews]: Online φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

[Euronews]: Online φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

Εξαιτίας της πανδημίας και χάρη στην μεγάλη ανάπτυξη που σημειώνουν οι ψηφιακές πλατφόρμες, τα φεστιβάλ κινηματογράφου έχουν βρει ένα νέο μέσο για να διαθέτουν τις ταινίες στο κοινό.

Η Unifrance όμως, αρμόδια για την προώθηση και διανομή του γαλλικού κινηματογράφου στο εξωτερικό, είναι πρωτοπόρος εδώ και 10 χρόνια, όταν ξεκίνησε το διαδικτυακό MyFrenchFilmFestival .

«Είναι η ενδέκατη έκδοση φέτος, γι’ αυτό πρέπει να το δούμε από τη σωστή προοπτική. Δέκα χρόνια πριν, σχεδιάστηκε ένα φεστιβάλ ειδικά για το διαδίκτυο. Δεν είναι όπως σήμερα, που φαίνεται αρκετά λογικό, θα λέγαμε φυσιολογικό σε όλους πια. Δέκα χρόνια πριν, έπρεπε να το επεξεργαστούμε πολύ. Είχαμε πολλές απορίες και αναρωτιόμασταν αν ήταν σωστή επιλογή», εξήγησε στο euronews η Ντανιέλα Έλστερν, εκτελεστική διευθύντρια της Unifrance.

Το φεστιβάλ έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με σχεδόν 54 εκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.

Στον ιστότοπό του, οι ταινίες χωρίζονται σε κατηγορίες, με υπότιτλους σε 10 γλώσσες, και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η προβολή των φιλμ είναι δωρεάν.

«Έχουμε πάνω από 10 γλώσσες, ισπανικά, πορτογαλικά, ιαπωνικά, κινέζικα… Πηγαίνουμε σε μια χώρα και προσφέρουμε σε κάθε χώρα ταινιές στη γλώσσα της, κι αυτό αλλάζει τα πάντα γιατί γίνονται πολύ πιο προσβάσιμες. Είμαστε παρόντες σε πάνω από 200 περιοχές και πάνω από 60 πλατφόρμες. Ξεκινήσαμε πολύ χαμηλά, με 2-3 συνεργάτες, αλλά αυτό άλλαξε και σήμερα όλες οι βασικές πλατφόρμες είναι συνεργάτες μας», δήλωσε η Ντανιέλα Έλστερν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!