Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ομοβροντία ευρωβουλευτών κατά Τουρκίας, υπέρ Ελλάδας και Κύπρου
[Euronews]: Ομοβροντία ευρωβουλευτών κατά Τουρκίας, υπέρ Ελλάδας και Κύπρου

[Euronews]: Ομοβροντία ευρωβουλευτών κατά Τουρκίας, υπέρ Ελλάδας και Κύπρου

Οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας βρίσκονται ακόμα στο τραπέζι. Αυτό το σαφές μήνυμα έστειλε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διευκρίνισε ότι η Τουρκία οφείλει να προχωρήσει σε άμεση αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος, διαφορετικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει τις συνέπειες που θα έχει.

Ο Μπορέλ εξήγησε στα μέλη ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να δημιουργήσει χώρο για διάλογο με την Τουρκία, όσο δύσκολο και αν αυτό καθίσταται από τη συμπεριφορά της, προειδοποιώντας ότι «οτιδήποτε άλλο θα υπονόμευε επίσης την προοπτική για την επανάληψη των συνομιλιών για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού». Υπενθύμισε, δε, ότι η ΕΕ έχει ταχθεί με αλληλεγγύη στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Δυστυχώς, οι εντάσεις συνέχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έχω περάσει τους τελευταίους μήνες – συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιρινών μου διακοπών – προσπαθώντας να διευκολύνω τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης. Ωστόσο, είναι σαφές ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες. Η τελευταία κίνηση της Τουρκίας για διακοπή της σεισμικής εξερεύνησης στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας ελπίσουμε ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω βήματα προς τον διάλογο», σημείωσε ο Μπορέλ.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί την επείγουσα και συλλογική μας δέσμευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!