Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης
[Euronews]: Ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης

[Euronews]: Ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκφωνεί σήμερα την ετήσια ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην πρώτη ομιλία της θητείας της, η κυρία Φον ντερ Λάιεν αναμένεται να κάνει τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και να παρουσιάσει το όραμά της για την οικονομική ανάκαμψη και την μετάβαση προς μια πράσινη, ψηφιακή και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία.

Αναμένεται να παρουσιάσει επίσης τις εξελίξεις και την κατάσταση στην ευρύτερη γειτονιά της ΕΕ.

Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, η δευτερολογία της Προέδρου και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με την τριτολογία της κ. Φον ντερ Λάιεν.

Η ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – το SOTEU debate, είναι η στιγμή κατά την οποία η πρόεδρος έρχεται αντιμέτωση με τον έλεγχο των εκπροσώπων των πολιτών της ΕΕ, για τα ως τώρα πεπραγμένα καθώς και για τον σχεδιασμό της μελλοντικής πορείας της ΕΕ, αναδεικνύοντας τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου από τους πολίτες της ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!