Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ολάντ: «Οι κυρώσεις είναι υποχρεωτικές αν οι Συνθήκες δεν γίνονται σεβαστές»
[Euronews]: Ολάντ: «Οι κυρώσεις είναι υποχρεωτικές αν οι Συνθήκες δεν γίνονται σεβαστές»

[Euronews]: Ολάντ: «Οι κυρώσεις είναι υποχρεωτικές αν οι Συνθήκες δεν γίνονται σεβαστές»

Έκκληση ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και είναι περισσότερο ενωμένη ώστε να εκφράζει τις θέσεις με ακόμη πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist στην Αθήνα.

Για το ποια πρέπει να είναι η στάση των 27 απέναντι στην Τουρκία, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας είπε στο euronews: «Θέση μου είναι πως οι Συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δεν γίνονται σεβαστές, τότε οι κυρώσεις είναι υποχρεωτικές. Είναι πολύ εύκολο για ορισμένες χώρες να αποφεύγουν τον σεβασμό των Συνθηκών, να κινούνται εκτός νομιμότητας. Αν η Τουρκία συνεχίσει να ενεργεί κατ’αυτό τον τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να κάνει κάτι. Προηγουμένως όμως είναι απαραίτητη η συζήτηση».

Ο Φρανσουά Ολάντ πριν τις κυρώσεις σημειώνει πως είναι απαραίτητο να εξανλτηθούν τα περιθώρια διαλόγου: «Όταν επιβάλλονται κυρώσεις πάντα υπάρχουν συνέπειες σε διάφορα επίπεδα, σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό. Η κοινή γνώμη στην Τουρκία δεν θέλει να αγνοηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πριν τις κυρώσεις πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις και συζητήσεις για τον σεβασμό των Συνθηκών», είπε ο Φρανσουά Ολάντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!