Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Όλαφ Σολτς: Θα χτίσουμε περισσότερα σπίτια
[Euronews]: Όλαφ Σολτς: Θα χτίσουμε περισσότερα σπίτια

[Euronews]: Όλαφ Σολτς: Θα χτίσουμε περισσότερα σπίτια

«Διάλογο για το Μέλλον», είχε ο Όλαφ Σολτς με ψηφοφόρους στο Πότσνταμ, την έδρα των Πρώσων βασιλέων.

Λίγο πριν ανοίξουν οι γερμανικές κάλπες, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία απάντησε σε ερωτήσεις για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η περίθαλψη και το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης.

«Θα χρειαστεί να χτίσουμε περισσότερα σπίτια, για να έχουμε επιτέλους λογικά ενοίκια. Πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι κάποτε στη Γερμανία χτίζαμε 800.000 διαμερίσματα το χρόνο. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε μόλις 300.000 το χρόνο. Ο στόχος μου είναι να έχω 400.000 νέα διαμερίσματα κάθε χρόνο», είπε για το θέμα της στέγασης.

Ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε στην πρόταση που παρουσίασε πρόσφατα για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Δέχθηκε επίσης ερωτήματα σε σχέση με τον κοινωνικό εκμοντερνισμό και την ψηφιοποίηση.

«Είναι καλό να υπάρχει wi-fi στα σχολεία, αλλά ακόμα δεν έχουμε καλή σύνδεση σε όλα τα κτίρια κατοικιών. Πρέπει να έχουμε καλό διαδίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε κάθε διαμέρισμα, κάθε εταιρεία να έχει μια σταθερή σύνδεση. Θέλω να μετατρέψω τη Γερμανία σε μια κοινωνία των gigabyte», τόνισε.

Η εκδήλωση έγινε στη εργατική συνοικία του Πότσνταμ Μπόρνστεντ, της οποίας ο Όλαφ Σολτς είναι εκπρόσωπος στη Μπούντεσταγκ. Κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες τον υποδέχθηκαν με μουσική υπόκρουση το Bella Ciao.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!