Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΟΗΕ: «Τα τελευταία 20 χρόνια διπλασιάστηκαν οι φυσικές καταστροφές»
[Euronews]: ΟΗΕ: «Τα τελευταία 20 χρόνια διπλασιάστηκαν οι φυσικές καταστροφές»

[Euronews]: ΟΗΕ: «Τα τελευταία 20 χρόνια διπλασιάστηκαν οι φυσικές καταστροφές»

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση της Διεθνούς Στρατηγικής του ΟΗΕ. Τα τελευταία 20 χρόνια σημειώθηκαν σχεδόν 7.350 μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως τσουνάμι και σεισμοί.

Αυτές οι καταστροφές κόστισαν τη ζωή σε 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους και επηρέασαν ακόμη 4,2 δισεκατομμύρια. Στο οικονομικό πεδίο, προκάλεσαν απώλειες σχεδόν 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τις απώλειες των δεκαετιών του 1980 και του ’90.

«Είμαστε σκόπιμα καταστροφικοί. Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορώ να καταλήξω βλέποντας τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να καθυστερούν. Η πανδημία δεν είναι παρά η πιο πρόσφατη απόδειξη ότι οι πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες δεν έχουν κατανοήσει τον κόσμο γύρω τους» υποστηρίζει η Μάμι Μιζουτόρι, της Διεθνούς Στρατηγικής του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών (UNSDIR).

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες πλημμύρες και καταιγίδες ήταν οι πιο συχνές φυσικές καταστροφές, ενώ για τα επόμενα δέκα χρόνια, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι καύσωνες θα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πλέον η κλιματική αλλαγή αποτελεί ευθεία απειλή για ορισμένες χώρες.

Η Ινδία και το Μπανγκλαντές έχουν καταγράψει μεγάλη πρόοδο στην απομάκρυνση εκατομμυρίων ανθρώπων σε ασφαλή μέρη και στη μείωση των θυμάτων από πλημμύρες και κυκλώνες

Όμως οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι εναντίον τους, καθώς τα βιομηχανικά κράτη της Δύσης δεν μειώνουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!