Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το Ocean Viking διέσωσε 203 μετανάστες σε μερικές ημέρες στη Μεσόγειο
[Euronews]: Το Ocean Viking διέσωσε 203 μετανάστες σε μερικές ημέρες στη Μεσόγειο

[Euronews]: Το Ocean Viking διέσωσε 203 μετανάστες σε μερικές ημέρες στη Μεσόγειο

Το Ocean Viking, το πλοίο της SOS Méditerranée το οποίο διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, περισυνέλεξε 203 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση μέσω Twitter.

Ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διασώθηκαν είναι υπήκοοι Λιβύης, Νότιου Σουδάν, Αιγύπτου, Γκάμπιας, Τυνησίας και Συρίας, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Σε τέσσερις επιχειρήσεις από την Πέμπτη μέχρι χθες, το Ocean Viking διέσωσε συνολικά 203 ανθρώπους, οι 67 εκ των οποίων είναι ανήλικοι, διευκρίνισε η οργάνωση.

Χθες το απόγευμα το σκάφος έσπευσε να βοηθήσει 71 μετανάστες που κινδύνευαν πάνω σε υπερφορτωμένο ξύλινο πλοιάριο στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας.

Οι επιβαίνοντες σε αυτό είχαν φύγει από τη Λιβύη τρεις ημέρες νωρίτερα και, καθώς δεν υπήρχαν πλέον ούτε νερό ούτε τροφή στο σκάφος, ήταν εντελώς εξαντλημένοι. Οι τέσσερις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Ocean Viking «με φορείο», τόνισε η Μεσόγειος SOS.

Και στις τρεις προηγούμενες επιχειρήσεις διάσωσης, το νερό και η τροφή πάνω στα πλεούμενα των μεταναστών είχαν επίσης εξαντληθεί.

Την 1η Μαΐου, το Ocean Viking αποβίβασε στη Σικελία 236 μετανάστες που είχε διασώσει στη θάλασσα.

Κατόπιν το πλοίο παρέμεινε ελλιμενισμένο στη Νάπολη για αρκετές εβδομάδες για επισκευές, προτού πλεύσει για τη Μασσαλία.

Τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα επέκριναν τη Λιβύη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιώνοντας να αλλάξουν τον τρόπο που διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο καθώς τόνισε ότι οι πρακτικές που ακολουθούν το τρέχον διάστημα στερούν από τους μετανάστες τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, όταν δεν τους στοιχίζουν τη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!