Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ντουμπάι: Πόσο επηρεάστηκε το real estate από την πανδημία
[Euronews]: Ντουμπάι: Πόσο επηρεάστηκε το real estate από την πανδημία

[Euronews]: Ντουμπάι: Πόσο επηρεάστηκε το real estate από την πανδημία

Το «Selling Sunset» είναι μια σειρά του Netflix που γνωρίζει επιτυχία. Έχει να κάνει με την μεγάλη απήχηση των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ιδιαίτερα επικερδής επιχειρηματική δραστηριότητα. Ενώ όμως ο τομέας έχει επηρεαστεί πολύ από την πανδημία, εδώ στο Ντουμπάι, η αγορά είχε και συνεχίζει να έχει απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα.

Το πρώτο ήμισυ του 2020 καταγράφηκαν συναλλαγές αξίας 16,3 δις ευρώ. Σ’ αυτούς τους έξι μήνες, η Ντουμπάι Μαρίνα σημείωσε τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων, που άγγιξαν τα 770 εκατομμύρια ευρώ. Η μέση τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος είναι 253.000 ευρώ και 550.000 για μια βίλα. Ανάμεσα στους επενδυτές και πολλές γυναίκες, οι οποίες επένδυσαν 1,51 δις ευρώ:

«Από το 2012 μέχρι σήμερα, όσοι επενδύουν στο Ντουμπάι έχουν δει μια ετήσια απόδοση 8,5% ανά έτος. Άρα στον δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας, που είναι ένας τρόπος αξιολόγησης των πόλεων του πλανήτη και της ελκυστικότητας που παρουσιάζουν, το Ντουμπάι ανέβηκε από την 29η στην 6η θέση μέσα σε λίγα χρόνια» αναφέριε ο δρ. Μάικλ Γουότερς, επίκουρος καθηγητής real estate στο πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Ντουμπάι.

Υπάρχει ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες, ακόμη και όσον αφορά μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο. Η δημοσιογράφος του Euronews, Νάταλι Λίντο μας ξεναγεί σε ένα από αυτά: «Κάθε στοιχείο αυτού του σπιτιού σχεδιάστηκε από τον ιδιοκτήτη, από τους αυτοματισμούς μέχρι τους εξωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!