Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Ντουμπάι: Η ηλεκτρονική μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το μέλλον της
[Euronews]: Ντουμπάι: Η ηλεκτρονική μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το μέλλον της

[Euronews]: Ντουμπάι: Η ηλεκτρονική μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το μέλλον της

Η ηλεκτρονική μάθηση, ή αλλιώς e-learning, είναι η παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης με ψηφιακά μέσα. Αν και δεν είναι νέα μέθοδος, η ένταξή της σε διάφορους τομείς επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19. Σ’ αυτό το σχολείο στο Dubai Hills, όπως και σε πολλά άλλα, τα περισσότερα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά εφαρμόζεται ένας συνδυασμός συμβατικής διδασκαλίας και διδασκαλίας εξ αποστάσεως:

«Για μένα προσωπικά, ήταν μια καμπύλη μάθησης. Αντιμετώπισα κοινωνικές προκλήσεις, για να είμαι ειλικρινής. Μου έλειπαν οι μαθητές μου. Μου έλειπε η διδασκαλία, μου έλειπαν οι σχολικές αίθουσες. Νομίζω ότι τα ίδια τα μαθήματα ήταν ακόμα υπέροχα. Αυτό που έφερα σίγουρα στην τάξη είναι η τεχνολογία. Όταν διδάσκω με το iPad, προσπαθώ να ενσωματώσω όλα αυτά τα τεχνικά πράγματα στην τάξη. Υπάρχουν καλά πράγματα και υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα» αναφέρει ο Μάικ Κρέιχερ, Επικεφαλής Μαθηματικός στο Διεθνές Σχολείο GEMS.

Σε πολλά σχολεία, η απόφαση να συνεχιστεί η ηλεκτρονική μάθηση ελήφθη από μαθητές και τους γονείς τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για το ακαδημαϊκό έτος 2020 έως το 2021 το 17% επέστρεψε στη διδασκαλία στην τάξη, ενώ το 83% επέλεξεν να συνεχίσε την εξ αποστάσεως μάθηση:

«Πιστεύω πως υπάρχει ένας ρόλος για την ηλεκτρονική μάθηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!