Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ντονμέζ: Βρέθηκε ροή φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν το ανακοινώσαμε
[Euronews]: Ντονμέζ: Βρέθηκε ροή φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν το ανακοινώσαμε

[Euronews]: Ντονμέζ: Βρέθηκε ροή φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν το ανακοινώσαμε

Ροή φυσικού αερίου έχει διαπιστωθεί στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που διεξήγαγαν δραστηριότητες το Φατίχ και το Γιαβούζ, ωστόσο επειδή δεν καταγράφηκε συνέχεια ροής δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση για ανακάλυψη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό γύρω από εκείνα τα σημεία θα γίνουν και άλλες γεωτρήσεις. Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ακόμη πως αφού το Ορούτς Ρέις ολοκληρώσει τις δισδιάστατες έρευνές του νοτίως του Κας, θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες έρευνες και όπου υπάρχει υψηλή πιθανότητα ύπαρξης φυσικού αερίου θα διεξαχθούν γεωτρήσεις.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι “τώρα εμείς από το 2018 έχουμε διεξάγει 8 γεωτρήσεις σε βαθιά νερά με το Φατίχ και το Γιαβούζ”. “Κάποιο μέρος αυτών των γεωτρήσεων έγινε μέσα στην δική μας υφαλοκρηπίδα και ένα άλλο μέρος στις περιοχές που μας έχει αδειοδοτήσει η τδβκ. Ασφαλώς επειδή δεν ήμασταν βέβαιοι όπως στη Μαύρη Θάλασσα, δεν καταλήξαμε σε ανακάλυψη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από εδώ και μπρος δεν θα υπάρξει ανακάλυψη επειδή σε κάθε γεώτρηση έχουμε σοβαρά δεδομένα και αξιολογούνται ξανά. Με αυτές τις σεισμικές έρευνες αρχικά κάνουμε ακτινογραφία, μετά όταν καθοριστούν οι περιοχές με υψηλή πιθανότητα κάνουμε γεώτρηση εκεί με το γεωτρύπανό μας. Κατά τη διάρκεια της γεώτρησης παίρνουμε και από εκεί δείγματα και τα διασταυρώνουμε με τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!