Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ντόναλτ Τραμπ- Τζο Μπάιντεν: Η τελική αναμέτρηση
[Euronews]: Ντόναλτ Τραμπ- Τζο Μπάιντεν: Η τελική αναμέτρηση

[Euronews]: Ντόναλτ Τραμπ- Τζο Μπάιντεν: Η τελική αναμέτρηση

Για δεύτερη και τελευταία φορά Ντόναλτ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε τηλεοπτικό πλατό, στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι τόνοι, αυτή τη φορά ήταν χαμηλοί, οι διακοπές περιορισμένες και η δημοσιογράφος είχε τη δυνατότητα να επανέρχεται όταν έκρινε ότι οι απαντήσεις δεν κάλυπταν την ερώτηση.

Τα βασικά σημεία:
- Κορονοϊός

Το θέμα που άνοιξε το ντιμπέιτ, με αρκετές διαφορετικές ερωτήσεις. Ο Τραμπ επέμεινε ότι η πολιτική του ήταν σωστή και προέβλεψε ότι η πανδημία εισέρχεται σε ύφεση: «Φεύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τη θέση του ότι για την πανδημία ευθύνεται η Κίνα.

Ο Μπάιντεν απάντησε: «Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν. Όμως μαθαίνουμε να πεθαίνουμε με αυτόν» και τόνισε: «Οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος για τόσους πολλούς θανάτους δεν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε.

- Κλίμα και οικονομία

Ο Τραμπ στάθηκε ιδιαίτερα στα επιτεύγματα της αμερικανικής οικονομίας στη διάρκεια της θητείας του. Απέρριψε, και πάλι, τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, σημειώνοντας ότι «δε θα θυσίαζα δεκάδες εκατομμύρια θέσεις εργασίας». Επίσης, προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι «αν εκλεγεί ο Μπάιντεν, θα έχετε ύφεση όμοια της οποίας δεν έχετε ξαναδεί.»

Ο Μπάιντεν αντέτεινε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να ακολουθήσουν πιο «πράσινες» μορφές ενέργειας. «Η πετρελαϊκή βιομηχανία μολύνει, πρέπει να αντικατασταθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» υποστήριξε, σε μία παρέμβαση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση καθώς οι ΗΠΑ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!