Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ντ. Σασόλι: Να αναλογιστούμε τους κανόνες του μέλλοντος που δεν θα δημιουργούν ανισότητες
[Euronews]: Ντ. Σασόλι: Να αναλογιστούμε τους κανόνες του μέλλοντος που δεν θα δημιουργούν ανισότητες

[Euronews]: Ντ. Σασόλι: Να αναλογιστούμε τους κανόνες του μέλλοντος που δεν θα δημιουργούν ανισότητες

«Πρέπει, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν από την πανδημία της covid-19 να επιστρέψουμε κάτι για όλο αυτόν το πόνο και την οδύνη που υπέστησαν. Τα δημοκρατικά μας συστήματα μπορούν να το κάνουν, έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στα αυταρχικά καθεστώτα με δημοκρατικές λύσεις».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ενημερώνοντας, σε ειδική συνεδρίαση, με θέμα «Η Ευρώπη μετά την Πανδημία» τα μέλη της ειδικής Επιτροπής της Βουλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Άμυνας & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Παράλληλα ο κ. Σασόλι τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μόνιμων ευρωπαϊκών εργαλείων που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πόρους στα κράτη μέλη της ΕΕ για μπορούν να αντιμετωπίσουν μια τόσο βαθιά κρίση, όπως ήταν η υγειονομική πανδημία.

«Πρέπει και μπορούν τα ευρωπαϊκά εργαλεία να καταστούν μόνιμα για να δώσουμε με τις ευρωπαϊκές μας πολιτικές περισσότερους πόρους και τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η τόσο βαθειά κρίση που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει που θα οδηγήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσέθεσε:

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί στην Ευρώπη παρά τα όσα συμβαίνουν κανένας πολίτης δεν έμεινε έξω από νοσοκομεία. Δεν χρειαζόταν πιστωτική κάρτα γιατί ο ευρωπαϊκός πυλώνας εγγυήθηκε την πρόσβαση στη φροντίδα. Και αυτό δεν έγινε σε όλα τα μέρη του κόσμου».

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή δημοκρατική απάντηση απέναντι σε όσους επενδύουν και στοιχηματίζουν στο διχασμό και την αποδυνάμωση της ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!