Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Novaïa Gazeta: ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία και βαρύς φόρος αίματος
[Euronews]: Novaïa Gazeta: ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία και βαρύς φόρος αίματος

[Euronews]: Novaïa Gazeta: ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία και βαρύς φόρος αίματος

Η εφημερίδα Novaïa Gazeta είναι μία από τις λίγες εφημερίδες δημοσιογραφικής έρευνας στην Ρωσία. Και αυτό έχει κοστίσει την ζωή σε πολλούς συνεργάτες της.

Η βράβευση του διευθυντή της, του 59χρονου Ντμίτρι Μουράτοφ, ανακοινώθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την 15η επέτειο από την δολοφονία της εμβληματικής δημοσιογράφου Αννα Πολιτκόσφαγια. Το έγκλημα παραγράφηκε χθες χωρίς να έχει βρεθεί ο εντολέας της δολοφονίας.

Συμπίπτει επίσης με το κύμα καταστολής κάθε φωνής της αντιπολίτευσης στην Ρωσία, των επικριτικών απέναντι στο Κρεμλίνο ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κατηγορούνται από την ρωσική ηγεσία ως «εξτρεμιστές» ή «ξένοι πράκτορες».

Ο Ντμίτρι ΜουράτοφAP Photo

«Δεν θα πάμε πουθενά, δεν είμαστε ξένοι πράκτορες, θα μείνουμε για να ζήσουμε και να εργαστούμε στην Ρωσία», επέμενε τον περασμένο Μάρτιο ο Ντμίτρι Μουράτοφ, την ώρα που πολλοί αντικαθεστωτικοί και δημοσιογράφοι έπαιρναν τον δρόμο της εξορίας μετά την φυλάκιση τον Ιανουάριο του πολέμιου του Κρεμλίνου, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η εφημερίδα δημοσίευσε αποκαλύψεις για εξωδικαστικές εκτελέσεις, για τις διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία και συμμετείχε στις διεθνείς έρευνες των Panama Papers

Βαρύ τίμημα

Ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ την έχει επανειλημμένα απειλήσει δημοσίως.

Η Novaïa Gazeta έχει πληρώσει από την ίδρυσή της βαρύ τίμημα για το δημοσιογραφικό της έργο. Εξι συνεργάτες της έχουν σκοτωθεί από την έκδοσή της το 1993.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!