Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νότης Μηταράκης: «Παίρνουμε από τις ΜΚΟ τον έλεγχο του μεταναστευτικού»
[Euronews]: Νότης Μηταράκης: «Παίρνουμε από τις ΜΚΟ τον έλεγχο του μεταναστευτικού»

[Euronews]: Νότης Μηταράκης: «Παίρνουμε από τις ΜΚΟ τον έλεγχο του μεταναστευτικού»

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε στη Βουλή για όλα τα ανοικτά ζητήματα στο μεταναστευτικό. Αν και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις, ο υπουργός μετανάστευσης και άσυλου υποστήριξε πως οι έξοδοι από δομές και διαμερίσματα όσων πήραν άσυλο θα ολοκληρωθεί ομαλά. Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου αναγνώρισε την προσφορά των ΜΚΟ και σημείωσε πως υπάρχει καλή συνεργασία με αρκετές οργανώσεις, όμως ξεκαθάρισε πως το κράτος αναλαμβάνει την διαχείριση του ζητήματος.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραδώσει τα κλειδιά στις ΜΚΟ , οι οποίες και χειρίζονταν ευρωπαϊκά κονδύλια. Όλο αυτό το διάστημα, έχουν προσλάβει χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Ουσιαστικά, ο ΣYΡΙΖΑ είχε ιδιωτικοποιήσει την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Τώρα, ανακτούμε τον έλεγχο και αποκαθιστούμε την διεθνή μας αξιοπιστία» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου απάντησε στη Βουλή, σε επερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου με αντικείμενο τον έλεγχο των ΜΚΟ.

Μόρια: Πρόσφυγες περιμένουν στην ουράPetros Giannakouris/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

«Παρακρατικούς μηχανισμούς» χαρακτήρισε τις ΜΚΟ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι «η κοινωνία μετατρέπεται βιαίως σε πολυπολιτισμική, μετατρέπεται η Ελλάδα σε… Ελλαδιστάν». Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέκρινε την κυβερνητική πολιτική για «αντεθνικό προφίλ» και κατήγγειλε ότι «σε μια Ελλάδα που πένεται, δίνονται δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!