Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νότια Αφρική: Θάνατος και λεηλασίες – Η χώρα βυθίζεται στο χάος
[Euronews]: Νότια Αφρική: Θάνατος και λεηλασίες – Η χώρα βυθίζεται στο χάος

[Euronews]: Νότια Αφρική: Θάνατος και λεηλασίες – Η χώρα βυθίζεται στο χάος

Ο Βούσι Ντλαμίνι ήταν μόλις 14 ετών και είναι ένα απο τα τελευταία θύματα των αιματηρών ταραχών που συγκλονίζουν την Νότια Άφρικη. Στο Γιοχάνεσμπουργκ γονείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο, ενώ ζητούν από τις αρχές να τιμωρήσουν τους δράστες. Η κυβέρνηση ζητεί από του πολίτες να μην πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

«Μέλη της κοινότητας παίρνουν όπλα και προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Κατανοούμε την ανησυχία τους και βεβαίως έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Όμως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνεργαστούν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Μόνο έτσι θα σταματήσει η λεηλασία και η βία. Οφείλουμε να λειτουργούμε βάση των κανόνων του κράτους δικαίου. Θα υπάρξει χάος εάν όλοι πάρουν όπλα. Όμως θα δούμε εγκληματίες στον δρόμο που θα παριστάνουν τα θυμωμένα μέλη της κοινότητας» δήλωσε η υπουργός πρόεδρος Χουμπούντζο Ντσαβχενί.

Μέχρι στγμής οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει πάνω από 1800 άτομα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για λεηλασίες, εμπρησμούς και βία. Η κυβέρνηση αρνείται την κριτική περι υποτονικής αντίδρασης στα βίαια επεισόδια.

«Η άναπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάποιοι πιστεύουν πως όλα είναι απλά. Οι άντρες βρίσκονται σε διαφορετικούς στρατώνες από την μία άκρης της χώρας στην άλλη. Όμως η προσπάθει συνεχίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!