Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νιου Γιορκ Τάιμς:«750 δολάρια πλήρωσε σε φόρο ο Τραμπ το 2016»
[Euronews]: Νιου Γιορκ Τάιμς:«750 δολάρια πλήρωσε σε φόρο ο Τραμπ το 2016»

[Euronews]: Νιου Γιορκ Τάιμς:«750 δολάρια πλήρωσε σε φόρο ο Τραμπ το 2016»

Μόλις 750 δολάρια πλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017.Αυτά υποστηρίζει η New York Times, η οποία και κάνει λόγο μέχρι και για επιστροφή φόρου μεσα σε μια 20ετία καθώς όπως τονίζει ο μεγιστάνας δήλωσε πως είχε μεγάλες ζημιές.

«Fake news.Πρόκειται για εντελώς ψευδείς ειδήσεις. Έχω ξαναζήσει παρόμοιες ιστορίες. Θα μπορούσατε να μου κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις πριν από τέσσερα χρόνια. Έπρεπε να προσφύγω και να μιλήσω για αυτό. Εντελώς ψεύδεις ειδήσεις. Όχι, στην πραγματικότητα, πλήρωσα φόρο, αλλά και θα δείτε ότι μόλις κάνω τη φορολογική μου δήλωση, είναι υπό έλεγχο. Ελέγχονται όλες εδώ και πολύ καιρό»,δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά την έρευνα των Τάιμς, ο μεγιστάνας δήλωσε ζημία 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, παρά το ότι είχε έσοδα 434,9 εκατομμυρίων εκείνη τη χρονιά.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, ο Τραμπ υπόκειται σε έλεγχο της ομοσπονδιακής εφορίας (Internal Revenue Service, IRS) για την επιστροφή φόρου 72,9 εκατ. δολαρίων που ζήτησε σε μία περίπτωση αφού δήλωσε μεγάλες ζημίες. Αν ο έλεγχος της IRS καταλήξει ότι το ποσό του καταβλήθηκε αχρεωστήτως, ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια, πάντα κατά την εφημερίδα.

Ο Ντοναλντ Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του και δίνει δικαστική μάχη για να αποφύγει το ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!