Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με την Ευρώπη»
[Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με την Ευρώπη»

[Euronews]: Νίκος Αναστασιάδης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με την Ευρώπη»

Έφη Κουτσοκώστα, Euronews:

Σχεδόν έναν μήνα μετά την άτυπη πενταμερή στην Γενεύη για το Κυπριακό και με τις ευρωτουρκικές σχέσεις πάντα στο επίκεντρο, συναντήσαμε εδώ στις Βρυξέλλες, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστούμε πολύ που είστε μαζί μας στο Euronews και το Global Conversation.

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας:

Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Έφη Κουτσοκώστα, Euronews:

Θέλω να ξεκινήσω φυσικά από την πρόσφατη άτυπη πενταμερή στην Γενεύη για το Κυπριακό. Είδαμε λοιπόν ότι αυτή τη φορά οι δύο πλευρές ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. Είδαμε ένα χάσμα, το οποίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως και αγεφύρωτο. Η μία πλευρά θέλει, δηλαδή εσείς, επιμένετε στην διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και η τουρκοκυπριακή πλευρά προτείνει αυτή τη φορά και φέρνει στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών. Θεωρείτε ότι αυτό το χάσμα πραγματικά είναι αγεφύρωτο; Μιλάμε δηλαδή για μια ρήξη;

Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας:

Εμείς δεν καταθέσαμε οτιδήποτε πέραν από τις προβλέψεις των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών. Παρουσιάσαμε τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του διαλόγου. Δώσαμε συγκεκριμένα στοιχεία πώς προστατεύονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, πώς διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πώς δεχτήκαμε θέσεις που είναι εις βάρος, εν τη ουσία, του τι συμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο ομόσπονδο κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!