Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Next Generation EU: Η Ελλάδα θα λάβει 22,6 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. σε δάνεια
[Euronews]: Next Generation EU: Η Ελλάδα θα λάβει 22,6 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. σε δάνεια

[Euronews]: Next Generation EU: Η Ελλάδα θα λάβει 22,6 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. σε δάνεια

Η Ελλάδα θα λάβει 22,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια από το Next Genneration EU, για τη διευκόλυνση ανάκαμψης, το χτίσιμο νέας ανθεκτικότητας και τη στήριξη επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που προσδιορίζονται στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και τους στόχους για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δήλωσε σήμερα ο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε ομιλία του σε ημερίδα του Economist.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, “τώρα βάζουμε τις βάσεις για κάθε μία από τις χώρες μας να ανακάμψει από αυτήν την κρίση. Εκτός από τη δράση της ΕΚΤ – συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για πανδημίες – η ΕΕ και οι χώρες της έχουν κινητοποιήσει περίπου 3,4 τρισεκατομμύρια ευρώ σε ένα ευρύ φάσμα μέτρων για να βοηθήσουν τα συστήματα υγείας, τις εταιρείες και τους εργαζομένους να περάσουν από αυτή τη δύσκολη στιγμή. Αυτό είναι σχεδόν το 25% του ΑΕΠ μας – μια άνευ προηγουμένου απάντηση σε μια κρίση. Χρειαζόμαστε τώρα μια συλλογική ανάκαμψη. Όσο πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς. Για όλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου κι αν βρίσκονται. Αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου ανάκαμψης που παρουσίασε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα: να οικοδομήσουμε μια πιο βιώσιμη, ανθεκτική και πιο δίκαιη Ευρώπη για την επόμενη γενιά”, τόνισε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!