Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Νετανιάχου: «Αντισημιτική και υποκριτική η έρευνα του Δ.Π.Δ.»
[Euronews]: Νετανιάχου: «Αντισημιτική και υποκριτική η έρευνα του Δ.Π.Δ.»

[Euronews]: Νετανιάχου: «Αντισημιτική και υποκριτική η έρευνα του Δ.Π.Δ.»

Οργή στην ισραηλινή κυβέρνηση και προσωπικά στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκάλεσε η έρευνα που διέταξε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με αντικείμενο εγκλήματα πολέμου κατά τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών το 2014 στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός εμφανίστηκε λάβρος.

«Το κράτος του Ισραήλ δέχεται επίθεση. Το προκατειλημμένο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης έφτασε σε μία απόφαση που είναι εξόχως αντισημιτική και υποκριτική. Απεφάνθη ότι οι γενναίοι και ηθικοί μας στρατιώτες που μάχονται έναντι των πιο στυγνών τρομοκρατών επί γης, αυτοί οι στρατιώτες είναι εγκληματίες πολέμου. Απεφάνθη ότι όταν κτίζουμε ένα σπίτι στην αιώνια πρωτεύουσά μας, την Ιερουσαλήμ είναι έγκλημα πολέμου», ανέφερε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή χαιρέτησε την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την πλευρά της η Χαμάς, που ελέγχει τον υπό την έρευνα παλαιστινιακό θύλακα κάλεσε του δικαστές να αντισταθούν στις όποιες πιέσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα.

«Η Χαμάς τονίζει ξεκάθαρα κι αποφασιστικά ότι η αντίσταση από τον παλαιστινιακό λαό και κι απ’ όλες τις εθνικές παρατάξεις στην Παλαιστίνη συνιστούν νόμιμη αντίσταση. Ο φυσικός τους ρόλος είναι να αντιστέκονται στην κατοχή και να αποκαταστήσουν τα εδάφη όπως και τους ιερούς τόπους σύμφωνα με όλους τους διεθνείς νόμους», επεσήμανε ο Χαζέμ Κασέμ, εκπρόσωπος της Χαμάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!