Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΝΑΤΟ: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας
[Euronews]: ΝΑΤΟ: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας

[Euronews]: ΝΑΤΟ: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας

Οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ επαναβεβαίωσαν την ενότητα της συμμαχίας, την ανάγκη ενίσχυσης των διατλαντικών δεσμών και την προοπτική μετεξέλιξης του ΝΑΤΟ το 2030 με ενίσχυση της πολιτικής του διάστασης, σύμφωνα με κοινή δήλωση που υιοθέτησαν νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση που υιοθέτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας, αναφέρουν ότι συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να επιβεβαιώσουν “τον διαρκή διατλαντικό δεσμό μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, με το ΝΑΤΟ στην καρδιά του”.

“Δεσμευόμαστε μαζί από τις κοινές δημοκρατικές μας αξίες και από την προσήλωσή μας στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, αναφέρουν.

Όπως σημειώνουν, “το ΝΑΤΟ είναι το θεμέλιο της συλλογικής μας άμυνας” και από κοινού επιβεβαιώνουν την επίσημη δέσμευσή τους “στη Συνθήκη της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένου ότι μια επίθεση εναντίον ενός Συμμάχου θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων μας, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 5″.

Οι Υπουργοί αναφέρουν ακόμα ότι “το ΝΑΤΟ είναι η ισχυρότερη συμμαχία στην ιστορία, που εγγυάται την ελευθερία ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, την ακεραιότητα του εδάφους μας και την προστασία των αξιών μας”.

“Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική Συμμαχία και δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα”, ξεκαθαρίζουν.

“Σε απόκριση σε ένα πιο επικίνδυνο και απρόβλεπτο περιβάλλον ασφαλείας, ενισχύουμε σημαντικά τις δυνατότητες αποτροπής και άμυνας του ΝΑΤΟ, τη στάση και την ανθεκτικότητα, υποστηριζόμενες από επτά συνεχόμενα χρόνια αυξανόμενων αμυντικών δαπανών, πιο ικανές και έτοιμες δυνάμεις, σημαντικές εξελίξεις σε αποστολές και επιχειρήσεις και βαθύτερη δέσμευση με συνεργάτες”, τονίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!