Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μπλόκο της Κίνας σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη και άλλες χώρες λόγω κορονοϊού
[Euronews]: Μπλόκο της Κίνας σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη και άλλες χώρες λόγω κορονοϊού

[Euronews]: Μπλόκο της Κίνας σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη και άλλες χώρες λόγω κορονοϊού

Η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα των ξένων ταξιδιωτών από τη Βρετανία και το Βέλγιο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού και να αυστηροποιήσει τους όρους εισόδου για ταξιδιώτες από άλλες χώρες.

Η χώρα, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία πέρυσι, έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να την εξαλείψει. Αφού έκλεισε τα σύνορά της στα τέλη Μαρτίου και περιόρισε σημαντικά τις διεθνείς πτήσεις, η Κίνα άνοιξε με σύνεση τις πόρτες της στους ταξιδιώτες τους τελευταίους μήνες.

Με ανάρτησή της στον ιστότοπο της πρεσβείας της Κίνας στο Λονδίνο με χθεσινή ημερομηνία, η κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι “αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την είσοδο μη Κινέζων από τη Βρετανία”, ακόμη κι αν αυτοί έχουν άδεια παραμονής ή βίζα. “Η αναστολή αυτή αποτελεί ένα απαραίτητο προσωρινό μέτρο λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την covid-19”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπάρχει ανηρτημένη στα κινεζικά στον ιστότοπο της κινεζικής πρεσβείας στο Βέλγιο.

Η Βρετανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον κορονοϊό, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 48.000 θανάτους.

Εκτός από τη Βρετανία και το Βέλγιο πολλές πρεσβείες της Κίνας σε χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς έχουν ανακοινώσει την αυστηροποίηση των όρων βάσει των οποίων επιτρέπεται η είσοδος στο κινεζικό έδαφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!