Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού: Το νέο σπίτι των Φαραώ
[Euronews]: Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού: Το νέο σπίτι των Φαραώ

[Euronews]: Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού: Το νέο σπίτι των Φαραώ

Το Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού στο Κάιρο άνοιξε τις πύλες του και ήδη δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες. Αυτός ο νέος υπερσύγχρονος χώρος, είναι το καινούριο σπίτι των 22 Φαραώ που μεταφέρθηκαν από το παλιό στο νέο μουσείο. Την μεταφορά των βασιλικών σαρκοφάγων παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

«Το ονομάσαμε Μουσείο του Αιγυπτιακού Πολιτισμού γιατί προσπαθούμε να παρουσιάσουμε όλες τις πτυχές της πορείας μας. Δεν επικεντρωνόμαστε σε μια περίοδο ή σε μια εποχή. Κάθε τμήμα αφηγείται ένα κομμάτι του πολιτισμού μας, όμως τελικά ενώνονται σε μια συγκλονιστική ιστορία » δήλωσε η Άσμα Σαίντ, επιμελήτρια του μουσείου.

Αρχαιολόγοι και επιμελητές καλούν τον επισκέπτη να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και να ακολουθήσει τους Φαραώ στην τελευταία τους κατοικία. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψη τους με ένα ταξίδι στις πυραμίδες.

«Η αίθουσα που θα φιλοξενήσει τις βασιλικές μούμιες έχει σχεδιαστεί ώστε ο επισκέπτης να νιώθει πως βρίσκεται σε έναν πραγματικό βασιλικό τάφο. Ακόμη και η επιγραφή στην οροφή είναι ίδια με εκείνη των αυθεντικών ταφικών μνημείων. Δεν εκθέτουμε μόνο τις μούμιες, αλλά και όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν μαζί της. Ακόμη με ακτίνες Χ παρουσιάζουμε ολόκληρη την ιστορία του βασιλιά μέχρι τον θάνατο του» δήλωσε ο Αχμέντ Γκοχέιν, διευθυντής του Μουσείου Αιγυπτιακού Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!