Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μουσική: Ολική επαναφορά του βινυλίου
[Euronews]: Μουσική: Ολική επαναφορά του βινυλίου

[Euronews]: Μουσική: Ολική επαναφορά του βινυλίου

Το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά και αυτό γίνεται εμφανές ειδικά στην Ισπανία, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής.

Οι ιδρυτές της Mad Vinyl Music στη Μαδρίτη αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την ολική επαναφορά του βινυλίου και να ανοίξουν εργοστάσιο εν μέσω πανδημίας.

«Πρέπει να κάνουμε σχεδόν τα πάντα μέσω τηλεφώνου, διαδικτύου ή και με τηλεδιασκέψεις. Κάτι που μας καθυστερεί ως έναν βαθμό» λέει ο Εουχένιο Λόπεζ, ιδρυτής της Mad Vinyl Music.

Ένα μόνο μηχάνημα έχει τη δυνατότητα κατασκευσής 3.000 βινυλίων την ημέρα. Τα μουσικά συγκροτήματα μπορούν να φτιάχνουν τους δίσκους τους, αν και οι ιδιοκτήτες έχουν προτιμήσεις.

«Ήρθαμε σε επαφή με τα συγκροτήματα που μας αρέσουν, τις εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα μουσικών που μας αρέσουν ώστε να τους προτείνουμε να φτιάξουμε τα άλμπουμ τους ή και να επανεκδώσουμε παλαιότερες δουλειές τους» λέει ο Εουχένιο Λόπεζ.

Βασική αξία της εταιρείας είναι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, οπότε όσο πλαστικό περισσεύει ανακυκλώνεται.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι πωλήσεις βινυλίων στην Ισπανία έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί ενώ οι αντίστοιχες των cd έχουν μειωθεί κατά 50%.

«Από τη μία έχεις το cd σε ένα μικρό κουτάκι, ένα στρογγυλό πράγμα με ψηφιακή μουσική που μπορείς να κατεβάσεις και ακούγεται πάνω κάτω το ίδιο. Από την άλλη όμως υπάρχει το βινύλιο, όπου αποτυπώθηκαν τα σπουδαιότερα άλμπουμ της χρυσής εποχής της μουσικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!