Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Μοτοσικλέτες και κινηματογράφος: Πνεύμα ελευθερίας στο φεστιβάλ του Ντουμπάι
[Euronews]: Μοτοσικλέτες και κινηματογράφος: Πνεύμα ελευθερίας στο φεστιβάλ του Ντουμπάι

[Euronews]: Μοτοσικλέτες και κινηματογράφος: Πνεύμα ελευθερίας στο φεστιβάλ του Ντουμπάι

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μοτοσικλέτας του Ντουμπάι , παρουσιάστηκαν τριάντα ταινίες με κοινή θεματολογία που αναδεικνύουν το πνεύμα και την ψυχή της κοινότητας των μοτοσικλετιστών στο Ντουμπάι και πέρα από αυτό.

Η μικρού μήκους ταινία «Το τραγούδι του Σόσα» είναι μόνο μία από τις τριάντα ταινίες από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν στο πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου μοτοσικλέτας στο Ντουμπάι. Η τριήμερη διοργάνωση φιλοξενεί ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Τέτοιου είδους φεστιβάλ δίνουν την ευκαιρία στους κινηματογραφιστές, και ειδικά στους μοτοσικλετιστές κινηματογραφιστές, να αφηγηθούν μια μεγάλη γκάμα ιστοριών από διαφορετικές κουλτούρες και καταγωγές, υπογραμμίζει ο Καμ Έλκινς, σκηνοθέτης της ταινίας «Το τραγούδι του Σόσα».

Μεταξύ των ταινιών που ξεχώρισαν είναι και η ταινία Fast Eddie, η ιστορία ενός βετεράνου του Β’ παγκοσμίου πολέμου που συνεχίζει να οδηγεί μοτοσικλέτα καθημερινά.

Η ταινία Rebel Riders, παρουσιάζει την ακραία υποκουλτούρα της βέσπας στην Ινδονησία.

Η ταινία “WhyWeRide” – «Γιατί οδηγούμε μοτοσικλέτα» είναι μια τονωτική ταινία για τις γυναίκες που οδηγούν μηχανές στην έρημο. Ο σκηνοθέτης της Μάικλ Βόσλου σημειώνει πως « πολλοί άνθρωποι που δεν οδηγούν μηχανή και ειδικά γυναίκες, άνθρωποι που θεωρούν πως δεν είναι για αυτούς οι μηχανές, πρέπει να δουν αυτή την ταινία. Είναι πολύ σύντομη, κατευθείαν στο θέμα. Έχει πολλή πλάκα και πιστεύω ότι πραγματικά λειτουργεί ενθαρρυντικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!