Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μολδαβία: Οι μετανάστες στη δυτική Ευρώπη στέλνουν χρήματα στην πατρίδα
[Euronews]: Μολδαβία: Οι μετανάστες στη δυτική Ευρώπη στέλνουν χρήματα στην πατρίδα

[Euronews]: Μολδαβία: Οι μετανάστες στη δυτική Ευρώπη στέλνουν χρήματα στην πατρίδα

Η Μολδαβία είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Οι πολίτες της κερδίζουν σημαντικά λιγότερα χρήματα από τους γείτονες τους σε Ουκρανία και Λευκορωσία. Το 1/3 των Μολδαβών έχει εγκαταλείψει την χώρα με την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 1998. Εκείνη την εποχή το 60% των εξαγωγών της Μολδαβίας κατευθύνονταν προς την ρωσική αγορά.Είκοσι χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών, ενώ προς την Ρωσία κατευθύνεται μόλις το 10% των προϊόντων. Ακόμη, η Μολδαβία λαμβάνει σημαντική στήριξη από τους μετανάστες που εργάζονται στη δυτική Ευρώπη και στέλνουν χρήματα στους δικούς τους ανθρώπους.

«Έχουμε συνάψει μια πολύ καλή συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών. Γι’ αυτό οι εξαγωγές της Μολδαβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν. Μάλιστα σήμερα, τα δύο τρίτα των εξαγωγών της φτάνουν σε χώρες μέλη» δήλωσε ο Πίτερ Μιτσάλκο, πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μολδαβία.

«Οι άνθρωποι μας, οι περισσότεροι από τους μετανάστες μας, τώρα βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης. Έχουμε και στη Ρωσία μετανάστες, όμως πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους από αγροτικές περιοχές. Είναι πιο εύκολο να πάνε στη Ρωσία και συνήθως μένουν για λίγους μήνες. Όμως στην Ευρώπη, οι μετανάστες μας μένουν για χρόνια. Τα χρήματα που στέλνουν στην πατρίδα ξεπερνούν το ποσό που κερδίζουμε από τις εξαγωγές μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!