Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Κ. Μητσοτάκης: H Τουρκία δεν μπορεί πια να ξεγλιστρά με την παράνομη συμπεριφορά της
[Euronews]: Κ. Μητσοτάκης: H Τουρκία δεν μπορεί πια να ξεγλιστρά με την παράνομη συμπεριφορά της

[Euronews]: Κ. Μητσοτάκης: H Τουρκία δεν μπορεί πια να ξεγλιστρά με την παράνομη συμπεριφορά της

Η 60ή επέτειος της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου μας δίνει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για μια ενωμένη, ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο, άξια των αγώνων των ηρώων της και ικανή να εγγυηθεί το μέλλον των παιδιών της. Αυτή είναι η δέσμευση της Ελλάδας και η προσωπική του δέσμευση, ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε γραπτό μήνυμα για τη διαδικτυακή εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΠΣΕΚΑ, για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το μήνυμα διάβασε η πρέσβυς της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

O Έλληνας Πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής στον αγώνα των Κυπρίων πατριωτών για ελευθερία και ανεξαρτησία όλα αυτά τα 60 χρόνια. «Δυστυχώς, συνέχισε, αυτή η ανεξαρτησία έχει πληγεί βαθιά από την τουρκική εισβολή. Η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και η διαίρεση της Κύπρου είναι μια συνεχής ανοιχτή πληγή για ολόκληρο το έθνος μας. Είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και έρχεται σε αντίθεση με οποιαδήποτε έννοια ειρηνικής συνύπαρξης».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει με όλα τα μέσα μια αμοιβαία συμφωνημένη, δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, σύμφωνη με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο τον βασικό άξονα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!