Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Μηταράκης: Το πλάνο για τα κλειστά κέντρα στα νησιά
[Euronews]: Ν. Μηταράκης: Το πλάνο για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

[Euronews]: Ν. Μηταράκης: Το πλάνο για τα κλειστά κέντρα στα νησιά

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «οι τοπικές κοινωνίες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει χρηματοδοτήσει με 50 εκατομμύρια ευρώ το υπουργείο Μετανάστευσης για να στηρίξει είτε με ανταποδοτικά τέλη, είτε με την ενίσχυση έργων υποδομής, τα οποία απαιτούνται για την στήριξη των κοινωνιών». Στη Χίο, όπως είπε, μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε ότι το μεγάλο ερώτημα που παραμένει ανοικτό είναι τι θα γίνει με τα κλειστά κέντρα των νησιών. «Στη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, πλέον υπάρχει ένας τελικός σχεδιασμός σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα έργα στη Σάμο, ήδη, εκτελούνται. Τα άλλα νησιά ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, για να τελειώσουν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021. Έχουμε βάλει προτεραιότητα μαζί με το δήμο Ανατολικής Σάμου να κλείσουμε την ανοικτή δομή που είναι μέσα στη πόλη του Βαθέος και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα», εξήγησε.

«Το θέμα της Χίου», συνέχισε, «παραμένει ανοικτό. Αν είχε προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός και με την αποσυμφόρηση που έχει ήδη γίνει θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη κλείσει την ΒΙΑΛ μέσα στο καλοκαίρι του 2020».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!