Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα κάνει τα προβλεπόμενα στον κανονισμό
[Euronews]: Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα κάνει τα προβλεπόμενα στον κανονισμό

[Euronews]: Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα κάνει τα προβλεπόμενα στον κανονισμό

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης αρνείται κάθε ευθύνη για το τι κάνουν οι πρόσφυγες όταν φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν σε άλλες χώρες.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και η Ελβετία διαμαρτύρονται ότι από πέρυσι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί άσυλο από την Ελλάδα, οι οποίοι μετακινούνται με τα ελληνικά τους έγγραφα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ζητούν πρόσθετες αιτήσεις ασύλου.

Μετά από συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον, ο Νότης Μηταράκης μίλησε στο Euronews.

«Η Ελλάδα κάνει απολύτως αυτό που προβλέπεται να κάνει σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Η Ίλβα Γιόχανσον έδωσε μια πολύ καλή απάντηση. Αυτοί οι άνθρωποι ταξιδεύουν ελεύθερα εντός του χώρου Σένγκεν, καθώς αυτό ρυθμίζεται από το κεκτημένο του Σένγκεν. Οι νόμιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι έχουν λάβει προστασία, έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν εντός της Σένγκεν. Το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει το περιθώριο παραμονής τους στην Σένγκεν και αφορά στη Γερμανία, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», είπε ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης.

Από την άλλη πλευρά, οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, οι λεγόμενες Med5 – Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος και Μάλτα – έστειλαν επιστολή στην πορτογαλική προεδρία για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου της ΕΕ (EASO).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!