Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μιλάνο: Ο κινηματογράφος της παρέας
[Euronews]: Μιλάνο: Ο κινηματογράφος της παρέας

[Euronews]: Μιλάνο: Ο κινηματογράφος της παρέας

Ένας προβολέας, τα κατεβασμένα ρολά ενός καταστήματος και μερικοί φίλοι. Δεν χρειάζονται πολλά για να φτιάξεις τη μαγεία του κινηματογράφου. Ούτε όμως για να κατεβάσεις τον κινηματογράφο στους δρόμους του Μιλάνου, όπως έκανε ο νεαρός κινηματογραφιστής Λορέντζο Αλιάτα Νόμπιλι.

«Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμών, ήθελα να ξανασυναντήσω τον κόσμο στους δρόμους, χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς. Είναι ένας τρόπος να σπάσουν τα εμπόδια», λέει ο Λορέντζο.

Η ιδέα πίσω από τις βραδιές υπαίθριου κινηματογράφου είναι απλή. Το ίδιο και η οργάνωση στην πράξη. Όλοι βοηθούν. Φέρνουν φαγητό, ποτά και τεχνικό εξοπλισμό. Και το γειτονικό μπαρ προσφέρει ρεύμα και καρέκλες. Το σημαντικό είναι πως ο κόσμος σχηματίζει μια παρέα και όλοι μαζί απολαμβάνουν μια ταινία.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή. Αυτός ο νεαρός σινεφίλ βρήκε ένα ασυνήθιστο και αρκετά ρομαντικό τρόπο. Αποφάσισε να φέρει το σινεμά στον δρόμο, κοντά στον κόσμο, και να τους ενθαρρύνει να κοινωνικοποιηθούν και να κάνουν συντροφιά», μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews στο Μιλάνο, Λούκα Παλαμάρα.

«Ήταν μια συνηθισμένη βραδιά που ήμασταν έξω, καθόμασταν στο μπαρ και θέλαμε να δούμε μια ταινία. Σκεφτόμασταν να γυρίσουμε σπίτι, αλλά τελικά δεν θέλαμε ακόμα να γυρίσουμε, οπότε ο Λορέντζο σκέφτηκε την ιδέα να φέρει τον προβολέα του από το σπίτι και να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του μπαρ να χρησιμοποιήσει τις πρίζες», εξηγεί ο φοιτητής Λούκα Λουμπρίνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!