Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μιανμάρ: Στους δρόμους δάσκαλοι και φοιτητές υπέρ της Αούνγκ Σαν Σου Κι
[Euronews]: Μιανμάρ: Στους δρόμους δάσκαλοι και φοιτητές υπέρ της Αούνγκ Σαν Σου Κι

[Euronews]: Μιανμάρ: Στους δρόμους δάσκαλοι και φοιτητές υπέρ της Αούνγκ Σαν Σου Κι

Χιλιάδες δάσκαλοι και φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στη Μιανμάρ . Τα τρία υψωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει κατά των πραξικοπηματιών . Την ίδια ώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται φορώντας μικρές κόκκινες κορδέλες.

Πολίτες διαμαρτύρονται για το πραξικόπημαAP/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

«Αυτές οι μικρές κόκκινες κορδέλες είναι το σύμβολο του αγώνα μας. Παλεύουμε για την αλήθεια. Το εκλογικό αποτέ λεσμα είναι καθαρό. Γνωρίζω πως οι μειονότητες που ζουν στη χώρα έχουν παράπονα από εμάς. Έχουν κάποιο δίκιο, καταλαβαίνω πως νιώθουν. Όμως τώρα στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ο αγώνας μας είναι κοινός . Η δημοκρατία θα νικήσει» υποστηρίζει ένας διαδηλωτής.

Διαδηλωτές προσφέρουν λουλούδια στους αστυνομικούςAP/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Οι πραξικοπήματιες έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της Αούνγκ Σαν Σου Κι , ενώ σύμφωνα με πληρφορίες η ηγέτης της Μιανμάρ κρατείται στο σπίτι της. Με τον πλεον κατηγορηματικό τρόπο, η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό, ενώ ζητεί την άμεση απελευθέρωση της Αούνγκ Σαν Σου Κι.

“Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και σε καλή υγεία στην κατοικία της”, δήλωσε ο Τσι Τόι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία. Σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβίαση ενός δυσνόητου εμπορικού κανονισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!