Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Μια ταινία για το «Τελευταίο Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι
[Euronews]: Μια ταινία για το «Τελευταίο Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι

[Euronews]: Μια ταινία για το «Τελευταίο Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Το «Τελευταίο Δείπνο» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μεταμορφώθηκε σε ψηφιακή ζωγραφιά χάρη στον Αρμόντο Λίνους Ακόστα. Για το φετινό Πάσχα των Καθολικών, ο Ιταλός σκηνοθέτης αποφάσισε να φτιάξει ένα εννιάλεπτο φιλμ το οποίο και προβάλλεται στη Ρώμη, το Μιλάνο και την Ιερουσαλήμ.

Ο Ακόστα έδωσε μεγάλη σημασία στην ατμόσφαιρα της ταινίας και στους χιτώνες του Ιησού και των δώδεκα Αποστόλων. Ο σκηνοθέτης ήθελε να μείνει πιστός στο πνεύμα του ντα Βίντσι.

«Πώς θα είμαι ειλικρινής απέναντι στις ρυτίδες του υφάσματος, απέναντι στην ιστορία; Αυτό με απασχολούσε. Στο πρωτότυπο κάθε ρυτίδα έχει ιστορία δύο χιλιάδων ετών. Ήθελα η αφήγηση μας να έχει μια αίσθηση αυθεντικότητας. Καθώς σκεφτόμουν μου ήρθε μια ιδέα. Αποφάσισα να φτιάξω καλούπια, εκμαγεία και να βάλω τους ηθοποιούς μου μέσα σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό, οι ρυτίδες των υφασμάτων παραμένουν αναλλοίωτες» δήλωσε ο Αρμόντο Λίνους Ακόστα.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης αφιέρωσε πολύ χρόνο στις πρόβες, ενώ χρειάστηκαν πολλές ημέρες γυρισμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία.

«Η μεγάλη πρόκληση ήταν να κατακτήσουμε μια στιγμή, οπού θα έχουμε ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις και ακριβώς τις ίδιες κινήσεις. Ο αγκώνας, ο αντίχειρας, το κάθε βλέμμα όσο πιο κοντά γίνεται στο αυθεντικό» δήλωσε ο Αρμόντο Λίνους Ακόστα.

Σκοπός των δημιουργών ήταν η προβολή του φιλμ σε πολλές εκκλησίες σε όλη την Ιταλία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!