Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Μια πόρτα άνοιξε αλλά δεν μου δίνουν τα κλειδιά», λέει 20χρονος αιτών άσυλο
[Euronews]: «Μια πόρτα άνοιξε αλλά δεν μου δίνουν τα κλειδιά», λέει 20χρονος αιτών άσυλο

[Euronews]: «Μια πόρτα άνοιξε αλλά δεν μου δίνουν τα κλειδιά», λέει 20χρονος αιτών άσυλο

Την υπόθεση ενός νεαρού από τη Δημοκρατία της Γουινέας, αιτούντα άσυλο στη χώρα μας, αναδεικνύουν δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Ο 20χρονος Αμαντού Ντιαλό ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αποφοίτησε από το Ελληνογαλλικό Λύκειο της Αθήνας τον προηγούμενο μήνα λαμβάνοντας το γαλλικό απολυτήριο (baccalauréat) και έχει ήδη γίνει δεκτός για σπουδές με υποτροφία στην περίφημη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po). Πρόκειται για μια Σχολή υψηλού κύρους από την οποία έχουν αποφοιτήσει επιφανή μέλη της γαλλικής πολιτικής σκηνής όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αμαντού Ντιαλό
αιτών άσυλο στην Ελλάδα

Δεν έχει ωστόσο τη δυνατότητα να αναχωρήσει από την Ελλάδα για τη γαλλική πρωτεύουσα καθώς βρίσκεται σε νομικό κενό: το αίτημα ασύλου που έχει υποβάλει στις ελληνικές αρχές ώστε να του αποδοθεί καθεστώς πρόσφυγα έχει απορριφθεί και σε α’ και σε β’ βαθμό. Το επόμενο βήμα μετά τις δυο απορρίψεις είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η εκδίκαση της έφεσής του πήρε αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου. Η αρχική ημερομηνία εκδίσκασης ήταν 8 Ιουλίου αλλά εξαιτίας του κλεισίματος των δικαστηρίων το προηγούμενο διάστημα μετατέθηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους των εφημερίδων Liberation και Monde έφτασε, μέσω Τουρκίας, ως ασυνόδευτος ανήλικος στη Λέσβο το 2016 και αρχικά έμεινε στη Μόρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!