Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μία “ειλικρινή” συζήτηση με τον Μεξικανό πρόεδρο είχε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις
[Euronews]: Μία “ειλικρινή” συζήτηση με τον Μεξικανό πρόεδρο είχε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις

[Euronews]: Μία “ειλικρινή” συζήτηση με τον Μεξικανό πρόεδρο είχε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις

H αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Μεξικό χθες Τρίτη δήλωσε ότι θα δώσει «προτεραιότητα» στις αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης, αφού είχε «ειλικρινείς» συνομιλίες με τον Μεξικάνο πρόεδρο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ για το θέμα.

«Οι ΗΠΑ και το Μεξικό έχουν μια μακρά σχέση (…) Πιστεύω ειλικρινά ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή», δήλωσε η Χάρις στον Λόπες Ομπραδόρ.

«Είναι απαραίτητο να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό που συμβαίνει (στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού) και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα» στα αίτια που ωθούν χιλιάδες ανθρώπους να επιζητήσουν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, δήλωσε η Χάρις στη συνέχεια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος έκανε λόγο για «ειλικρινείς συζητήσεις» με τον Μεξικανό πρόεδρο, με τον οποίο υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας με στόχο, όπως δήλωσε η ίδια, να «αντιμετωπιστούν τα βαθιά αίτια της μετανάστευσης και να βοηθηθούν οι άνθρωποι να ξαναβρούν την ελπίδα στη χώρα τους».

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, αλλά και στις ευρύτερες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, Χάρις και Λόπες Ομπραδόρ επικεντρώθηκαν κυρίως στο θέμα της βελτίωσης της ζωής των Μεξικανών. Οι ΗΠΑ δεσμεύθηκαν να προσφέρουν επιπλέον 130 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να στηριχθούν τα δικαιώματα των Μεξικανών εργαζομένων, ενώ έχουν στόχο να προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 250 εκατομμύριων δολαρίων στο νότιο Μεξικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!