Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το μετρό την εποχή της πανδημίας
[Euronews]: Το μετρό την εποχή της πανδημίας

[Euronews]: Το μετρό την εποχή της πανδημίας

Καθώς μέρος των εργαζόμενων στη Μεγάλη Βρετανία επιστρέφει στη δουλειά, οι αρχές απηύθυναν έκκληση να αποφεύγονται τα μέσα μεταφορών.

Σύσταση που τηρήθηκε εν πολλοίς, με το μετρό του Λονδίνου να μη θυμίζει σε τίποτα τις συνήθεις ώρες αιχμής.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το δίκτυο έχει αυξηθεί. Όπως βλέπετε, όμως, στα εκδοτήρια υπάρχει πολύ λιγότερος κόσμος από ότι συνήθως» μεταδίδει από το Λονδίνο ο ανταποκριτής του euronews, Τρεντ Μουράι. «Εκατομμύρια πολίτες επιλέγουν να μείνουν σπίτι. Καταστήματα τροφίμων, όπως αυτό, και άλλα μαγαζιά παραμένουν κλειστά και το προσωπικό του μετρό είναι μειωμένο. Εδώ στην πλατφόρμα, οι πολίτες που μπαίνουν και βγαίνουν από τους συρμούς πρέπει να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. Έχουν τοποθετηθεί ειδικά αυτοκόλλητα για να υποδεικνύουν την απόσταση των δύο μέτρων.»

Πρωτόγνωρες εικόνες και στο μετρό του Παρισιού, με υπαλλήλους να μοιράζουν απολυμαντικό ζελ στους επιβάτες.

«Δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή είναι ώρα αιχμής, αφού ελάχιστοι επιβάτες βρίσκονται στο συρμό» μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews, Όλιβερ Γουίτφιλντ. «Κανονικά, θα ήταν γεμάτος από τους εργαζόμενους στις χρηματιστηριακές εταιρείες που τέτοια ώρα επιστρέφουν από το χρηματοπιστωτικό προάστιο του Παρισιού. Τώρα όμως μόνο το ένα τέταρτο του κόσμου είναι μέσα. Οι αρχές έχουν τοποθετήσει αυτοκόλλητα στο πάτωμα και στα καθίσματα για να ξέρει ο κόσμος που πρέπει να στέκεται ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!