Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μεσσηνία: Πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης Δέντρων Ελευθερίας
[Euronews]: Μεσσηνία: Πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης Δέντρων Ελευθερίας

[Euronews]: Μεσσηνία: Πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης Δέντρων Ελευθερίας

Με αφορμή την συμβολική επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα συμβολική τελετή έγιναν την Πέμπτη 26 Αυγούστου τα αποκαλυπτήρια της μεταλλικής ετικέτας με την οποία σημάνθηκε η γηραιότερη Λυγαριά της Ελλάδας, σιωπηλός μάρτυρας της πρώτης πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων κατά το κρίσιμο έτος 1825 για την Ελληνική Επανάσταση (Μάχη Κάτω Μηναγίων).

Η πρώτη αυτή επετειακή εκδήλωση έλαβε χώρα στη σκιά της γηραιότερης Λυγαριάς της Ελλάδας, που βρίσκεται στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας.

Τα αποκαλυπτήρια της μεταλλικής ετικέτας έγιναν από την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και τον ιδρυτή του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας κ. Δημοσθένη Κορδό, ενώ η κα Αυγερινοπούλου προχωρώντας σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού κάλεσε τα μικρά παιδιά να κρατήσουν από κοινού την ελληνική σημαία που θα αποκάλυπτε το επετειακό σήμα. Εκτός από την σήμανση της γηραιότερης λυγαριάς, στον οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων σημάνθηκαν την ίδια μέρα 3 ακόμη μνημειακά δέντρα, μια ελιά, ένας πρίνος και μια βελανιδιά, που βρίσκονται εντός του οικισμού.

Ινστιτούτο Πολιτισμού ΜεσσηνίαςΙνστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός που απέστειλε ειδικά για την πρώτη επετειακή εκδήλωση σήμανσης αιωνόβιου δέντρου η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!