Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μέρκελ: «Η Μόσχα να δώσει απαντήσεις για τον Ναβάλνι»
[Euronews]: Μέρκελ: «Η Μόσχα να δώσει απαντήσεις για τον Ναβάλνι»

[Euronews]: Μέρκελ: «Η Μόσχα να δώσει απαντήσεις για τον Ναβάλνι»

Με την ουσία Novichok δηλητηριάστηκε ο Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, κάνοντας λόγω για αδιάσειστα στοιχεία.

Η εν λόγω ουσία, κατάλοιπο της σοβιετικής εποχής, είχε χρησιμοποιηθεί και στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας και κάλεσε τη Μόσχα να δώσει άμεσα απαντήσεις. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε αποφασισμένη να φτάσει το ζήτημα μέχρι τέλους.

«Ενημερώσαμε τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για το αποτέλεσμα της έρευνας. Θα συζητήσουμε μαζί τους και θα αποφασίσουμε για κοινή απάντηση στις ρωσικές ενέργειες. Το έγκλημα κατά του Αλεξέι Ναβάλνι στοχεύει τις θεμελιώδεις αξίες και τα δικαιώματα τα οποία υποστηρίζουμε» είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου του Βερολίνου. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάστασή του παραμένει σοβαρή αν και τα συμπτώματα της ασθένειάς του υποχωρούν σταδιακά.

Το Κρεμλίνο απάντησε ότι πριν πάει στη Γερμανία ο Ναβάλνι δεν είχε καμία ουσία στον οργανισμό του και ότι πρόκειται για εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!