Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Μέγαρο Μουσικής: Ψηφιακό ταξίδι στους θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας
[Euronews]: Μέγαρο Μουσικής: Ψηφιακό ταξίδι στους θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας

[Euronews]: Μέγαρο Μουσικής: Ψηφιακό ταξίδι στους θησαυρούς της Αθωνικής Πολιτείας

Το Άγιο Όρος, οι Μονές, η ζωή των μοναχών, τα ιερά κειμήλια. Η έκθεση «Πέρασμα στο Φως» που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζει το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των πολιτιστικών θησαυρών που για αιώνες φυλάσσονται στις μονές του Αγίου Όρους, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε εννιά ενότητες και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα στον επισκέπτη από τη ζωή στην αθωνική πολιτεία. Ο Κωνσταντίνος Πατσέας είναι υπεύθυνος σχεδιασμού της έκθεσης και συντονιστής του έργου της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού: «__Το πέρασμα στο φως είναι ένα ψηφιακό ταξίδι στους θησαυρούς του Αγίου Όρους. Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε θησαυρούς χιλιάδων ετών, θησαυρούς του ορθόδοξου χριστιανικού πολιτισμού. Είναι μια μοναδική εμπειρία να δουν την καθημερινότητα των πατέρων στο Άγιο Όρος και κυρίως να δουν τους θησαυρούς μέσα από μια άλλη ψηφιακή διάσταση».

«Πέρασμα στο φως»

Το μοναδικό έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού» , που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια τεσσάρων ετών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) περιλαμβάνει σε ψηφιοποιημένη μορφή χειρόγραφους κώδικες, παλαίτυπα, έγγραφα, εξαίρετα έργα τέχνης, αντικείμενα ειδικών συλλογών, τρισδιάστατα μοντέλα μνημείων όπως ο σεπτός ναός του Πρωτάτου και η Τράπεζα της Ι.Μ. Βατοπαιδίου, ψηφιακές παρουσιάσεις Ιερών Μονών, ειδικές ψηφιακές εφαρμογές εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς περιεχομένου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!